Η ΠΡΩΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΓΡΟ ΣΤΙΒΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ - ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΤΗΛ.-ΦΑΞ 2661048531-e-mail. nafswim@gmail.com


Οι ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ στο παραπάνω τηλέφωνο η μέσω eimail και στα κινητα 6945245079-6972024508


ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ

BΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ .....MULTINATIONS JUNIOR CORFU 2011-read more

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Παιδιά που ξεκινούν το κολύμπι σε μικρή ηλικία είναι πιο έξυπνα

 Αδάμος Χατζηπαναγής, Παιδίατρος

Τα παιδιά που ξεκινούν το κολύμπι σε μικρή ηλικία είναι σαφώς καλύτερα σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό των παιδιών όσο αφορά την ανάπτυξη των πιο κάτω:
1. Τη σωματική ανάπτυξη
2. Ανάπτυξη του λόγου και της γλώσσας
3. Της αντίληψης
Ερευνητές από το Griffith Institute for Educational Research μελέτησαν οικογένειες με παιδιά ηλικίας μικρότερης των πέντε (5) χρονών. Στη μελέτη συμμετείχαν τρεις μεγάλες χώρες που είναι η Αμερική, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία. Για να σιγουρευτούν μάλιστα οι ερευνητές ότι η μελέτη δεν θα είχε οποιαδήποτε πιθανότητα λάθους συμπεριέλαβαν και ένα μεγάλο αριθμό παιδιών τα οποία παρακολούθησαν οι ίδιοι εντατικά.
Οι ερευνητές τεκμηρίωσαν ότι τα παιδιά που ξεκινούν νωρίς το κολύμπι αναπτύσσουν τέτοιες ικανότητες οι οποίες τους βοηθούν στη μάθηση τους στο σχολείο.
Εκείνο που ήταν πολύ σημαντικό ήταν το γεγονός ότι αυτές οι διαφορές δεν επηρεάζονται από το κοινωνικοοικονομικό επίπεδο των οικογενειών. Δηλαδή, ενώ φάνηκα ότι τα παιδιά με υψηλότερο κοινωνικοοικονομικό επίπεδο είχαν καλύτερη απόδοση σε σχέση με αυτά με χαμηλό κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, όταν πήραν μόνο τα παιδιά με ψηλό κοινωνικοοικονομικό επίπεδο είδαν ότι αυτά που ξεκίνησαν νωρίς κολύμπι ήταν σαφώς καλύτερα σε σχέση με αυτά που άργησαν ή δεν ξεκίνησαν καθόλου.
Εκείνο που εξέπληξε τους ερευνητές ήταν το γεγονός ότι τα παιδιά που ξεκίνησαν νωρίς κολύμπι ήταν καλύτερα και σε σχέση με την εξέλιξη της όρασης και των κινητικών ικανοτήτων σε σχέση με την όραση. Συγκεκριμένα αυτά τα παιδιά ήταν καλύτερα:
1. Στην αναγνώριση των χρωμάτων
2. Στο να κόβουν ένα κομμάτι χαρτί
3. Να ζωγραφίζουν γραμμές
4. Να ζωγραφίζουν σχήματα
Οι ερευνητές κατέληξαν ότι τα παιδιά που ξεκινούν νωρίς κολύμπι αποκτούν τέτοιες ικανότητες που θα τα βοηθήσουν να έχουν πιο ομαλή είσοδο στο σχολείο και τη μάθηση, και συμβουλεύουν τους γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά τους να ξεκινήσουν έγκαιρα κολύμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ