Η ΠΡΩΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΓΡΟ ΣΤΙΒΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ - ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΤΗΛ.-ΦΑΞ 2661048531-e-mail. nafswim@gmail.com


Οι ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ στο παραπάνω τηλέφωνο η μέσω eimail και στα κινητα 6945245079-6972024508


ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ

BΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ .....MULTINATIONS JUNIOR CORFU 2011-read more

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Πιλοτικά Αθλητικά Σχολεία στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Τη δημιουργία Αθλητικών Σχολείων , ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας και Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ιωάννη Γκιόκα, σχετικά με τις περικοπές στον αθλητισμό.
Πιλοτικά , είπε ο κ. υφυπουργός θα γίνει ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη, θα έχει ξενοδοχείο για να μπορούν να μένουν τα παιδιά, ώστε τα φτωχά να μην έχουν πρόβλημα. Γι' αυτό λέω ότι δεν θα κάνουμε ταξικό αθλητισμό και ως επί τω πλείστον οι φτωχοί ήταν που διακρίθηκαν στον αθλητισμό που πέρασαν δύσκολα χρόνια.
Θα βοηθήσουμε τα παιδιά αυτά , πρόσεθεσε ο κ. Ιωαννίδης , ώστε να μπορέσουν να σπουδάσουν, να σιτίζονται, να κάνουν καλή ζωή και να μπορέσουν αν έχουν ταλέντο, να προχωρήσουν.
Γιατί, τόνισε ο κ. υφυπουργός, δεν θα μπαίνουν, όπως ήταν μέχρι τώρα, με τη μοναδική τρομερή πρωτοτυπία να έχουμε αθλητικό τμήμα σε κανονικό σχολείο και οι καθηγητές να είναι ρατσιστές εις βάρος αυτών των παιδιών, γιατί νόμιζαν ότι έχουν πλεονεκτήματα, αλλά θα κάνουμε αθλητικό σχολειό, όπως υπάρχει παντού.
Ο κ. Ιωαννίδης υπογράμμισε και τα εξής:
-Πρέπει, λοιπόν, να καταλάβουμε ότι καταστρέφουμε τα παιδιά μας, ότι υπάρχουν ενάμισι εκατομμύριο με ένα εκατομμύριο οκτακόσια παιδιά, πίσω από τα οποία ακολουθούν, τρέχουν οι μανάδες για να γυμναστούν.
-Πρέπει να μένουν ανοικτά τα κολυμβητήρια, τα γυμναστήρια. Θα πρέπει να κατευθύνουμε τα παιδιά μας. Γιατί; Γιατί αυτή είναι η χαρά της ζωής.
-Ο αθλητισμός είναι το μεγαλύτερο φάρμακο. Αυτός που έχει βουλωμένες αρτηρίες, ζάχαρο κ.λπ. μπορεί να τα καταπολεμά με αερόβια προπόνηση είτε είναι περπάτημα είτε είναι τζόκινγκ. Το τζόκινγκ πρέπει να είναι σταδιακό, για να μπορεί να αντέχει η καρδιά και να μην έχουμε κανένα πρόβλημα, όπως είχαμε παλιά στις Ηνωμένες Πολιτείες.
-Άρα, λοιπόν, είναι ντροπή να μη δίνουμε αλάνες στα παιδιά μας. Εμείς είχαμε αλάνες, όταν μεγαλώναμε.
-Ήδη για την παχυσαρκία υπάρχει υπογεγραμμένο –το έκανα ακόμη όταν ήταν ο Σπανουδάκης στο ΟΠΑΠ, για να δείτε πόσο γρήγορα ενήργησα- τριετές πρόγραμμα το οποίο θα μετράει τα παιδιά μας από τα νήπια μέχρι και την τρίτη γυμνασίου. Δηλαδή, δέκα χρόνια θα μετρούμε τα παιδιά μας συνεχώς, ώστε με τη βοήθεια του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου θα στέλνονται προσωπικά δεδομένα στον κάθε γονιό και θα λέει ότι ο Γιωργάκης σου έχει αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει να προσέχεις αυτό, ενημέρωσε τον παιδίατρο κοκ..
-Λοιπόν, αυτό το έχω κλειδώσει για τρία χρόνια. Είτε είμαι εγώ, είτε δεν είμαι, όποιος άλλος και να έρθει εδώ πέρα, θα πρέπει να το συνεχίζει, γιατί το χρωστούμε στα παιδιά μας. Έχετε δίκιο ότι το 36% των παιδιών ήταν με προσθετικό βάρος και λιπόσαρκα. Επομένως, είμαστε δεύτεροι στον κόσμο.
-Δεν ξέρουν οι γονείς ότι ό,τι λίπος μπει στα παιδιά μέχρι τα έξι-εφτά χρόνια αυτό μπαίνει υποδόρια, είναι κυτταρίτιδα και δεν φεύγει. Αν εμείς τώρα βάλουμε κιλά και μετά κάνουμε δίαιτα ή γυμναστούμε ή οτιδήποτε, πράγματι από εκεί και πέρα θα χάσουμε τα κιλά.
-Ως προς τον αθλητισμό, λοιπόν, επειδή όλο μιλάμε για τους αρχαίους και το 80% του πολιτισμού της Ευρώπης είναι ο πλατωνικός, οι αρχαίοι έκαναν τρία μαθήματα. Έκαναν τα ελληνικά, τη μουσική και τη γυμναστική. Οι Δανοί κάνουν πέντε φορές τη βδομάδα γυμναστική κι εμείς δεν κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ