Η ΠΡΩΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΓΡΟ ΣΤΙΒΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ - ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΤΗΛ.-ΦΑΞ 2661048531-e-mail. nafswim@gmail.com


Οι ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ στο παραπάνω τηλέφωνο η μέσω eimail και στα κινητα 6945245079-6972024508


ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ

BΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ .....MULTINATIONS JUNIOR CORFU 2011-read more

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

Η ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ-video

πηγη:aquaticsnews
Το πρωί της Τρίτης γύρω στις 09:30 επέστρεψε από τη Σαγκάη και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα η ελληνική αποστολή της κολύμβησης και ανάμεσα στα μέλη της ήταν η χάλκινη Παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 10 χιλιόμετρα ανοικτής θάλασσας Μαριάννα Λυμπερτά αλλά και ο 5ος στον κόσμο στα 400μ. Μικτής Ατομικής Γιάννης Δρυμωνάκος.
Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στο Media Center του «Ελ. Βενιζέλος», παρουσία όλων των θριαμβευτών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Σαγκάης.
Τον λόγο πρώτος πήρε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους πάντες για τις επιτυχίες τους, τόνισε ότι είναι τεράστια η επιτυχία τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών που επικρατούν.
«Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδιά όχι μόνο για τα μετάλια αλλά για την όλη τους εμφάνιση. Για μένα αλλά και για όλη την ομοσπονδία ήταν ευλογία να ζήσουμε από κοντά τις προσπάθειές τους. Ήταν μία τεράστια επιτυχία μέσα στις δυσκολίες και τις αντιξοότητες και της κάκιστης κατάστασης που επικρατεί στον τόπο μας», δήλωσε ο κ. Διαθεσόπουλος.
Και συνέχισε κάνοντας αναφορά στα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο και ότι τώρα είναι η ευκαιρία να υπάρξει κάποια λύση.
«Φυσικά, ίσως να μην είναι κατάλληλες αυτές οι στιγμές χαράς, ενθουσιασμού και ψυχικής ανάτασης, να βγάλει μιζέρια και κακομοιριά και αυτό είπα και εγώ στα παιδιά, να το χαρούν και να το κρατήσουν ψηλά χωρίς μιζέρια. Αλλά από την άλλη πλευρά, είναι και ευκαιρία να ειπωθούν κάποια πράγματα που αυτή την στιγμή πλήττουν τον ελληνικό αθλητισμό και αν δεν εκμεταλλευτούμε αυτές τις στιγμές, ίσως να χάσουμε την ευκαιρία κάποια πράγματα να αναδειχτούν. Όλοι ξέρουμε τις δυσκολίες που περνάει αυτός ο τόπος όμως πρέπει να τις δούμε μέσα από ένα άλλο πρίσμα. Πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι πάνω από τον αθλητισμό. Την μόνη έκφραση ζωντάνιας και δυναμικής αυτής της χώρας διεθνώς», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟΕ και ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του αναφέροντας τα εξής:
«Την στιγμή που αυτή η χώρα λοιδορείται και υποτιμάται, τα παιδιά αυτά ανέβασαν την χώρα στο πιο ψηλό σκαλοπάτι. Αυτό το επίτευγμα πρέπει να το δούμε από κοινωνική, εθνική και πολιτική σκοπιά. Αποδείξαμε ότι έχουμε αστείρευτες δυνάμεις και αν δεν το δούμε από αυτές τις πλευρές τότε η επιτυχία αυτή θα σβήσει όπως έσβησαν και άλλες στο παρελθόν. Χαίρομαι που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται κοντά μας ένας από τους εκπροσώπους της αθλητικής ηγεσίας, ο Γενικός Γραμματέας αθλητισμού κ. Μπιτσαξής, γιατί αυτή την στιγμή είναι ευκαιρία ο ελληνικός αθλητισμός να πάρει αυτό που του αξίζει».
Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, συνεχάρη κι εκείνος τους αθλητές και τις αθλήτριες για τις επιτυχίες τους και παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει λαμπρό μέλλον στον υγρό στίβο.
«Κάνετε περήφανη όλη την Ελλάδα. Συγχαρητήρια. Η επιτυχία αυτή ήταν αποτέλεσμα των προσπαθειών σας και των κόπων σας. Αλλά μεγάλο ποσοστό έχουν και οι γονείς σας. Ο ελληνικός αθλητισμός πρέπει να έχει και θα έχει βάθος. Θα έχει μέλλον κάθε άθλημα του υγρού στίβου παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε», σημείωσε ο κ. Μπιτσαξής και αναφερόμενος στις βολές που δέχεται η ελληνική Πολιτεία συμπλήρωσε τα εξής:
«Συμμερίζομαι κάθε παράπονο των αθλητών και αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα. Πρέπει να διευρυνθούν οι ενισχύσεις στους αθλητές. Ξέρουμε όλοι ότι είναι εύκολο να πυροβολούμε την ελληνική Πολιτεία. Όμως η ελληνική Πολιτεία στηρίζει το αθλητισμό, δεν είναι απούσα και βρίσκεται στην πρωτοκαθεδρία των ευρωπαϊκών χωρών. Συγχαρητήρια και πάλι. Εύχομαι καλή ξεκούραση και κουράγιο στους αθλητές».
Στη συνέχεια, ήταν η σειρά να μιλήσουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές των επιτυχιών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης, με την αρχηγό της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών, Κική Λιόση, να δηλώνει χαρακτηριστικά:
«Σας ευχαριστώ πολύ. Για να επαναλάβουμε κάτι αντίστοιχο και στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου, θα πρέπει να προκριθούμε πρώτα. Και θα πρέπει να καταλάβετε πως το προολυμπιακό τουρνουά είναι πιο δύσκολο και από το Παγκόσμιο. Αυτό σημαίνει πως μέχρι τότε χρειάζεται πολύ προπόνηση, κόποι και θυσίες. Θέλουμε την στήριξη όλων γιατί όπως γνωρίζετε αντιμετωπίζουμε πάρα πολλά προβλήματα. Με κυριότερο πως οι περισσότερες από εμάς δεν έχουν δουλειές και άλλες αναγκάζονται να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών. Αυτό ισχύει για όλα τα μέλη της ομάδας, προπονητικό τιμ και παίκτες. Θέλω να πιστεύω πως αυτά τα προβλήματα θα λυθούν, γιατί θέλουμε να σηκώσουμε για ακόμη μία φορά την Ελλάδα στο ψηλότερο σκαλοπάτι του κόσμου».
Από την άλλη, η χάλκινη πρωταθλήτρια κόσμου στα 10 χιλιόμετρα ανοικτής θάλασσας, Μαριάννα Λυμπερτά, ευχαρίστησε τους πάντες που στάθηκαν στο πλευρό της όλο αυτό το διάστημα και το μόνο που ζήτησε ήταν απλά... ένα κολυμβητήριο για να προπονείται.
«Για μένα ήταν η πιο δύσκολη χρονιά που έχω περάσει μέχρι σήμερα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου και την οικογένειά μου που δεν έφυγαν από το πλευρό μου σε ό,τι δυσκολία κι αν αντιμετώπιζα αλλά και την Ομοσπονδία που προσπαθούσε να βρει λύσεις στις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν. Αυτό που θα ήθελα να ζητήσω είναι ένα κολυμβητήριο για να μπορώ να προπονούμαι, αφού ακούγεται πως το Ζάππειο θα κλείσει».
Ο κάτοχος δύο μεταλλίων στη Σαγκάη, το χρυσό στα 10 χιλιόμετρα και το αργυρό στα 5 χιλιόμετρα ανοικτής θάλασσας, Σπύρος Γιαννιώτης, δήλωσε με τη σειρά του ότι «θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου και την Ομοσπονδία για την στήριξή τους στο πρόσωπό μου. Θα ήθελα να αναφερθώ στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όπως για παράδειγμα το ότι λίγες μέρες πριν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, έψαχνα να βρω πισίνα για να προπονηθώ. Αποδείξαμε ότι παρά τα προβλήματα μπορούμε να φέρουμε επιτυχίες και γι’ αυτό χρειαζόμαστε την στήριξη της Πολιτείας, όχι μόνο αυτή την προολυμπιακή χρονιά αλλά και στο μέλλον. Όσο λιγότερα μας δίνονται τόσο περισσότερο πεισμώνουμε. Δεν ζητάμε παράλογα πράγματα».
Ο Γιάννης Δρυμωνάκος, που αναδείχθηκε 5ος στα 400μ. Μικτής Ατομικής, ήταν λακωνικός στις δηλώσεις του και αρκέστηκε στο να ζητήσει τη βοήθεια όλων, ώστε οι επιτυχίες για τη χώρα μας να έχουν και συνέχεια.
«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Ήταν μία πραγματικά μεγάλη επιτυχία. Χρειαζόμαστε την στήριξη όλων για μπορέσουμε να αντέξουμε και να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Είμαι ευχαριστημένος με ό,τι έχω καταφέρει μέχρι στιγμής και θα συνεχίσω να προσπαθώ για το καλύτερο».
Και αφού μίλησαν οι αθλητές, ήρθε η ώρα να μιλήσουν και οι προπονητές και βασικοί συντελεστές στις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας  υδατοσφαίρισης γυναικών, Γιώργος Μορφέσης, χαρακτήρισε τον εαυτό του ιδιαίτερα τυχερό που ανήκει σε αυτή την ομάδα και έθεσε τον επόμενο στόχο που είναι ασφαλώς η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
«Είμαι πολύ τυχερός που συνεργάζομαι με αυτές τις αθλήτριες. Η ομάδα αυτή έχει αποδείξει ότι έχει σταθερότητα και συγκαταλέγεται στις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Είμαι περήφανος που έχω συμβάλει κι εγώ στις επιτυχίες αυτής της ομάδας. Στόχος μας τώρα είναι το προολυμπιακό τουρνουά τον Απρίλιο, στο οποίο έχουμε πολύ δύσκολο έργο. Κανένας δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία, όμως θα προσπαθήσουμε για ό,τι καλύτερο».
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο πρωτομάστορας των επιτυχιών στην ανοικτή θάλασσα, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός κολύμβησης, Νίκος Γέμελος, ο οποίος δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του επί 13 χρόνια αθλητή του Σπύρου Γιαννιώτη.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω πως ο υγρός στίβος τα πηγαίνει πολύ καλά και πρωταγωνιστεί. Όλοι ζούμε για την Ολυμπιάδα. Άλλοι για να πάρουν το εισιτήριο και άλλοι για το πώς θα προετοιμαστούν καλά για να πάνε εκεί. Είμαι πολύ τυχερός που έχω 13 χρόνια αθλητή τον Σπύρο Γιαννιώτη. Συγχαρητήρια για ό,τι κατάφερε και κουράγιο για την συνέχεια».
Τέλος, ο προπονητής της Μαριάννας Λυμπερτά, Μίλτος Κανελλόπουλος, εξέφρασε τη χαρά του που έζησε ένα ονειρικό Παγκόσμιο πρωτάθλημα και έδωσε την υπόσχεση ότι τόσο εκείνος όσο και η Μαριάννα Λυμπερτά θα δουλέψουν σκληρά ώστε να έρθουν κι άλλες επιτυχίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που έζησα ένα ονειρικό Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Καταφέραμε να πετύχουμε τόσα πολλά μέσα από τόσο αντίξοες συνθήκες. Εύχομαι αυτά τα προβλήματα να βρουν λύση. Η Ολυμπιάδα είναι ένα όνειρο που έρχεται κάθε 4 χρόνια και γι’ αυτό θα παλέψουμε ώστε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται στο κορυφαίο αυτό αθλητικό ραντεβού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ