Η ΠΡΩΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΓΡΟ ΣΤΙΒΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ - ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΤΗΛ.-ΦΑΞ 2661048531-e-mail. nafswim@gmail.com


Οι ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ στο παραπάνω τηλέφωνο η μέσω eimail και στα κινητα 6945245079-6972024508


ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ

BΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ .....MULTINATIONS JUNIOR CORFU 2011-read more

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΑ

Επέστρεψαν, αργά χτες το βράδυ στην Αθήνα, οι Έλληνες κολυμβητές και κολυμβήτριες, που μετείχαν στο 3ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων –νεανίδων, που διεξήχθη, στη Λίμα.
Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», υποδέχτηκαν τους κολυμβητές, που κατέκτησαν συνολικά 5 μετάλλια (1 χρυσό, 2 αργυρά, 2 χάλκινα), τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας  Άννα Μαρκοπούλου και Ελένη Σταυρακοπούλου (πρόεδρος του ΑΝΟ Αργυρούπολης, όπου ανήκουν οι Σαμιλίδης και Βαζαίος), εκπρόσωποι των σωματείων στα οποία ανήκουν οι κολυμβητές και φίλοι του αθλήματος.
Κατά την άφιξη τους οι Έλληνες κολυμβητές αναφέρθηκαν στις επιτυχίες τους, στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας: Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. πρόσθιο και το χάλκινο στο 100άρι του αγωνίσματος δήλωσε: «Για μένα ήταν όνειρο ζωής αυτό που πέτυχα, μετά το Ευρωπαϊκό και το στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη ότι είμαι πρώτος στον κόσμο. Τώρα, κοιτάζω μπροστά για του χρόνου. Το Λονδίνο είναι ακόμη μακριά για μένα. Ευχαριστώ τον προπονητή μου, το σύλλογό μου, τον ΑΝΟΑργυρούπολης, την  Ομοσπονδία και όσους με βοήθησαν να πετύχω όλα αυτά φέτος»
Ο Ανδρέας Βαζαίος, κατέκτησε δύο αργυρά μετάλλια στα 200μ μικτή ατομική και στα 200μ πεταλούδα, τόνισε: «Η φετινή, ήταν ξεχωριστή χρονιά για μένα.
Ήταν η πρώτη μου χρονιά στην κατηγορία των Εφήβων. Η αρχή έγινε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το φινάλε της ήρθε στη Λίμα. Τα έδωσα όλα, όπως και τα άλλα παιδιά. Είχαμε δύσκολο ταξίδι, αλλά το ξεπεράσαμε και είπαμε να κλείσουμε καλά τη χρονιά» Ο κολυμβητής του ΑΝΟΑργυρούπολης ευχαρίστησε το σύλλογο του, τον  προπονητή μου, την Ομοσπονδία και όσους τον στήριξαν και τον βοήθησαν στην προσπάθεια του. Ο κολυμβητής του Εθνικού Πειραιά, Κρίστιαν Γκολομέεβ , που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ., δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που κέρδισα μετάλλιο στο ταχύτερο αγώνισμα της κολύμβησης. Αρχικά πήγαινα για τελικό αλλά όταν είδα το χρόνο μου στον προκριματικό, ανέβηκα και ένιωσα ότι μπορούσα να τα καταφέρω. Στον τελικό ήμουνα «σφιχτός». Είμαι ευχαριστημένος τόσο για το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ ελεύθερο όσο και για την εμφάνιση μας στη σκυτάλη (4η θέση στα 4Χ100μ μικτής ομαδικής). Στόχος μου τώρα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου»
Ο κολυμβητής του Άρη Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Θεοχαρίδης, πήρε την 6η θέση στα 50μ ύπτιο: «Έχασα τον τελικό στα 100μ ύπτιο (9ος) για λίγο. Δεν το έβαλα όμως κάτω και πήγα καλά στο 50άρι όπου ήμουνα 6ος. Στη σκυτάλη, χάσαμε άδικα το μετάλλιο. Είχα μια αξιοπρεπή χρονιά, με καλές εμφανίσεις και ρεκόρ, αλλά μου έλειψαν οι μεγάλες διακρίσεις».
Σε δηλώσεις για την ελληνική παρουσία στη Λίμα, προέβη και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Γιώργος Κατσαρός: «Η ελληνική κολύμβηση, ο ελληνικός αθλητισμός γιορτάζει, τα 5 μετάλλια, σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Η εμφάνιση ήταν άριστη. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και αναλογιζόμενοι τι περνάει η πατρίδα μας, την έκαναν υπερήφανη. Προσέφεραν χαρά και συγκίνηση και στους Έλληνες του Περού, που από την πρώτη στιγμή, μέσω της ελληνικής κοινότητας και της προέδρου της Σόνιας Ραυτοπούλου – Βαβούλη, ήταν συνεχώς κοντά μας. Όπως αξιοσημείωτη ήταν και η βοήθεια του υπαλλήλου της πρεσβείας μας, Γιώργου Ορφανού. Η παρουσία μας στη Λίμα, απέδειξε ακόμη και το κύρος που έχει η Κολυμβητική Ομοσπονδία στο διεθνή χώρο και προσωπικά ο πρόεδρος της Δημήτρης Διαθεσόπουλος».

ΠΗΓΗ  aquaticnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ