Η ΠΡΩΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΓΡΟ ΣΤΙΒΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ - ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΤΗΛ.-ΦΑΞ 2661048531-e-mail. nafswim@gmail.com


Οι ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ στο παραπάνω τηλέφωνο η μέσω eimail και στα κινητα 6945245079-6972024508


ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ

BΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ .....MULTINATIONS JUNIOR CORFU 2011-read more

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΛΙΓΟ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΙ


Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στην Σανγκάη, τέσσερις Βραζιλιάνοι κολυμβητές βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένο διουρητικό φάρμακο, ανάμεσα τους και ο ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής αλλά και κάτοχος των ρεκόρ στα 50 και στα 100 μέτρα έλευθερο, Σέζαρ Σιέλο. Η βραζιλιάνικη ομοσπονδία κολύμβησης αποφάσισε όμως να τιμωρήσει μόνο με επίπληξη τους αθλητές προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες.

Οι Σιέλο, Νίκολας Σάντος, Ενρίκε Μπαρμπόζα και Βινίσιους Γουόκερ, κατά την διάρκεια του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος κολύμβησης βρέθηκαν θετικοί στην ουσία φουροσεμίδη, ένα διουρητικό φάρμακο που βοηθά στην γρήγορη απώλεια βάρους.

Οι Βραζιλιάνοι ιθύνοντες είπαν πως δεν συντρέχει λόγος τιμωρίας καθώς οι ποσότητες που βρέθηκαν στον οργανισμό τους είναι χαμηλές και απλά τους προειδοποίησαν. Ωστόσο, η Παγκόσμια Ομοσπονδία αν το επιθυμεί μπορεί να ανακινήσει θέμα τιμωρίας τους ακόμα και του σουπερστάρ του αθλήματος, του Σιέλο.
Ο κανονισμός της Διεθνούς Ομοσπονδίας κάνει λόγο για απλή προειδοποίηση έως και αποκλεισμό δύο χρονών ως ποινή για τη συγκεκριμένη περίπτωση και τελικά στην περίπτωση του Σιέλο υπήρξε απλώς μια προειδοποίηση.
Λόγοι της απόφασης, ο πρότερος έντιμος βίος του αθλητή (αλλά και των υπολοίπων), αλλά και το γεγονός πως η ουσία αυτή λέγεται ,πως δεν επηρέασε στο να έχει αυξημένη απόδοση ο αθλητής.
Ο Βραζιλιάνος από την πλευρά, του υπερασπίστηκε τον εαυτό του, μέσω ανακοίνωσης. Ο κολυμβητής της Φλαμένγκο (γνωστότερη για την ποδοσφαιρική ομάδα) ανέφερε ότι ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός, ενώ υπογράμμισε ότι έχει πάρει και στο παρελθόν το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής, χωρίς να έχει υπάρξει κάτι το επιλήψιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ