Η ΠΡΩΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΓΡΟ ΣΤΙΒΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ - ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΤΗΛ.-ΦΑΞ 2661048531-e-mail. nafswim@gmail.com


Οι ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ στο παραπάνω τηλέφωνο η μέσω eimail και στα κινητα 6945245079-6972024508


ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ

BΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ .....MULTINATIONS JUNIOR CORFU 2011-read more

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ


22 Μαΐου 2010
Ο.Α.Κ.Α. - Κολυμβητήριο Συγχρονισμένης κολύμβησης

Το Σάββατο 22 Μαΐου 2010 από ώρα 10:00 έως και 19:00, στα γραφεία του Συνδέσμου μας στο Ο.Α.Κ.Α. (κολυμβητήριο Συγχρονισμένης κολύμβησης), θα γίνουν οι αρχαιρεσίες, για την ανάδειξη νέου επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου, νέας τριμελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής και νέου τριμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Τις αρχαιρεσίες θα διενεργήσει η Τριμελής Εφορευτική Επιτροπή που εκλέχτηκε για το σκοπό αυτό από τη Γενική Συνέλευση των μελών της 14/3/2010. Για το λόγο αυτό, όποιο μέλος του συνδέσμου μας επιθυμεί να εκλεγεί στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, στην νέα τριμελή Εξελεγκτική Επιτροπή ή στο νέο τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο , καλείται να αποστείλει αίτηση συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο των εκλογών, μέχρι και τις 30 Απριλίου 2010.

Η αίτηση θα πρέπει να αποσταλεί ταχυδρομικά στα γραφεία του συνδέσμου μας και να επιβεβαιωθεί με αποστολή e-mail στο alexnik@phed.uoa.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Σύμφωνα με το Καταστατικό του Συνδέσμου, κάθε τακτικό μέλος για να έχει δικαίωμα συμμετοχής υποψηφίου στις εκλογές θα πρέπει να είναι και «ταμειακώς τακτοποιημένο»

ΑΙΤΗΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΠΡΟΥ


ΒΟΛΟΣ 24-25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

Στον όμορφο βόλο και συγκεκριμένα στο καινουργιο κολυμβητήριο της ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ πραγματοποιήθηκε το Πανελληνιο μαθητικό πρωταθλημα κολύμβησης Ελλάδας Κύπρου με την συμμετοχή μαθητών -μαθητριών απο τις Δ/νσεις ολης της χώρας και της Κύπρου, υπό την αιγίδα των Γραφείων Φυσικής Αγωγής. Στην τελική φάση προκρίθηκαν οι μαθητές με τις 15 καλύτερες επιδόσεις σε καθε αγώνισμα συν ενας μαθητής/τρια απο την Κύπρο.
Τήν Κέρκυρα εκπροσώπησε η μαθήτρια του 4ου Λυκείου Μορφακίδου Κων/να στα 100 μέτρα πρόσθιο που όμως τελικά δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό αφού με την επίδοσή της 1.29.42 έμεινε μακριά απο το ατομικό της ρεκόρ. Συνοδός-προπονητής ήταν ο καθηγητής του Αθλητικού Γυμνασίου(ΤΑΔ) Τόμπρος Κων/νος, ενώ στους αγώνες παρευρέθηκε και ο προιστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Κερκύρας (Τάραντος Γεράσιμος) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ-ΒΟΛΟΣ 24-25/4/2010
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΘΡΗΝΕΙ ΤΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΚΩΠΗΛΑΤΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΥ


Στο πένθος βυθίστηκε σύσσωμος ο αθλητικός κόσμος της από το άκουσμα της είδησης πως ο κωπηλάτης Διονύσης Νικολούζος του άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια προπόνησης στο Σχοινιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο 31 ετών αθλητής ένιωσε έντονη αδιαθεσία και λιποθύμησε. Οι συναθλητές του έτρεξαν προς το μέρος του και ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο άφησε την τελευταία του πνοή…

Η 40λεπτη καθυστέρηση στην άφιξη του ασθενοφόρου αλλά και η μή παρουσία Γιατρού ήταν καθοριστική

Από την πλευρά της η ομοσπονδία της Κωπηλασίας, με έκτακτο Δ.Σ. αποφάσισε να διακοπεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, και να καλύψει όλα τα έξοδα της κηδείας του άτυχου Διονύση.

Το Δ.Σ. του ΝΑΥΣΙΘΟΟΥ οι ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ και οι ΑΘΛΗΤΕΣ εκφράζουν τα συληπητήριά τους στην οικογένειά του.Ο Νικολούζος ήταν ένας λαμπρός αθλητής,αγωνιστής και παράδειγμα στους συναθλητές του.Η απουσία του είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τον σύλλογό του και για τον Ναυταθλητισμό της Κέρκυρας.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΙΟΝΥΣΗ. Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΑΤΑΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

water polo-WOMEN CHAMPIONS CUP Final Four 2010 -ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΟ

Η ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ Kinef Kirishi ΜΕ 10-7

Το περσινό της κατόρθωμα επανέλαβε η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου, καθώς παρουσιάστηκε στην Κέρκυρα ως την πιο συγκροτημένη, αποφασισμένη και με πολλές λύσεις ομάδα της διοργάνωσης.

Για να φτάσει στον Ευρωπαϊκό τίτλο η ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ, έπρεπε να κάμψει την αντίσταση της πρωταθλήτριας Ρωσίας, Kinef Kirishi, το οποίο και πέτυχε με σκορ 10 – 7.
Αν και οι Ρωσίδες όπως συνηθίζουν με το βρώμικο, γρήγορο, δυνατό παιχνίδι που κάνουν προσπαθησαν να εξαντλήσουν τον αντίπαλο, η Αλεξία Καμμένου είχε όλες τις απαντήσεις για να φτάσει η ομάδα της στον θρίαμβο και την κορυφή.Ο πίνακας του σκορ με τα φαουλ της Ρώσικης ομάδας ήταν κατακόκινος απο τις πολλές ποινές.

Το πρώτο οκτάλεπτο ήταν ισορροπημένο. Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο με τις παίκτριες των δύο ομάδων να δίνουν μεγάλες μάχες. Έτσι το 2-2 ήρθε απολύτως φυσιολογικά με τον ρυθμό να αλλάζει στο δεύτερο οκτάλεπτο. Το παιχνίδι έγινε γρήγορο και επιθετικό με τις Ρωσίδες να κερδίζουν αποβολές αλλά τη Βουλιαγμένη να στέκεται πολύ καλά αμυντικά. Η Κίνεφ κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ κάποιες από τις πολλές ευκαιρίες που είχε και πήρε προβάδισμα με 4-2 με τη διαφορά από εκεί και πέρα να κυμαίνεται σταθερά υπέρ της με 1-2 τέρματα.

Η κατάσταση άρχισε να αλλάζει από τα μέσα περίπου της τρίτης περιόδου, όταν τα κορίτσια της Καμμένου εκμεταλλεύτηκαν τις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, έκαναν ένα σερί 5-0 και πήραν προβάδισμα με 9-6 στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου. Με ανεβασμένη πλέον ψυχολογία, τίποτα δεν έδειχνε ικανό να ανακόψει την πορεία της Βουλιαγμένης προς τη κατάκτηση του τίτλου. Κάτι που αποδείχτηκε και στην πράξη με την ελληνική ομάδα να πετυχαίνει μέσασε πανηγυρισμούς το 10-7 και να παραμένει στον «θρόνο» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-2, 4-2, 3-1.

Βουλιαγμένη (7/13π.π.): Ντελ Σότο, Τσουκαλά 3, Μελιδώνη 2, Παντελίδη, Λιόση 1, Μωραϊτίδου, Ασημάκη, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου, Πέτρι 2, Κουτέλη, Λαρά 1, Κούβδου.

Κίνεφ (3/7π.π.): Κοβτουνόβσκαγια, Γκλίζινα 2, Προκόφιεβα 1, Κόνουχ, Κουροτσκίνα, Γκλούσκοβα, Μπογκντάνοβα 1, Κιρίλτσεβα, Μπελιάεβα 3, Σομπόλεβα, Οκούνεβα, Χόχλοβα, Καρνάουχ.




Υ.Γ. Τώρα που τελείωσε το Final four δεν πρέπει να ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές των αγώνων για τις προσκλήσεις και τις διαπιστεύσεις που δεν μας έδωσαν.
Ναι επαναλαμβάνουμε που δεν μας έδωσαν. Δεν προσκλήθηκε επίσημα ούτε ένα μέλος του Δ.Σ παρότι ειμαστε το ένα απο τα δύο Ναυταθλητικά σωματεία που υπάρχουν στο νησί και αναγκαστήκαμε να μείνουμε εκτός προπονήσεων για τουλάχιστον 20 ημέρες, αλλά και βοηθήσαμε οσο μπορούσαμε μέχρι την έναρξη των αγώνων γιατί πιστεύουμε οτι τέτοιες διοργανώσεις εχει ανάγκη το νησί μας .Τελικά όπως διαπιστώσαμε και κάποιες προσκλήσεις διατέθηκαν αλλά και πολλές διαπιστεύσεις δόθηκαν σε πολλούς, αλλά οι δικές μας μάλλον χάθηκαν στο δρόμο. Ισως σε καποια άλλη διοργάνωση,Ποδοσφαίρου,Μπασκετ η οποιουδήποτε άλλου αθλήματος μας καλέσουν.Πάντως ελπίζουμε αυτή η παράλειψη να μην έγινε εσκεμένα και να οφείλεται στην πίεση των καταστάσεων και οχι σε πρόθεση. Ευχαριστούμε και πάλι......
ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

water polo-WOMEN CHAMPIONS CUP Final Four 2010 -1η Ημέρα





Η Βουλιαγμένη προκρίθηκε στον τελικό του Champions Cup μετά τη νίκη επί της Οριζόντε Κατάνια με σκορ 12-9. Στο άλλο ματς της πρώτης ημέρας του Final-4 που διεξάγεται στην Κέρκυρα ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 12-11 απ’ την Κίνεφ Κίρισι στην παράταση.
Για τρίτη σερί διοργάνωση στον τελικό η γυναικεία ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης, διεκδικεί το δεύτερο Τσάμπιονς Καπ της ιστορίας της.


Η ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΡΙΤΖΟΝΤΕ
Ανέβηκε από sport24tv. - Ανακαλύψτε τα πιο καινούρια και καλύτερα αθλητικά βίντεο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

28a ΝΙΟΒΕΙΑ 2010-27 και 28 Μαρτίου


ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ 28α ΝΙΟΒΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οριακά ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ναυσίθοου για την συμμετοχή του στα 28α Νιόβεια αφού με την αναχώρηση της αποστολής σταμάτησαν οι προπονήσεις στο κολυμβητήριο λόγω των προετοιμασιών εν όψει του Ευρωπαικού final Four Υδατοσφαίρισης Γυναικών.Οι πυρετώδεις προετοιμασίες στο χώρο της πισίνας 'αφησαν εκτός προπονήσεων τόσο τις αγωνιστικές ομάδες όσο και τις υποδομές με αβέβαιη την ημερομηνία κανονικής επαναλειτουργίας της πισίνας.
Στον αγωνιστικό τομέα εκτός απο το χάλκινο μετάλλιο στα 50 ύπτιο Γυναικών της Παπαγεωργίου, σημαντικές διακρίσεις είχαμε τόσο σε επίπεδο επιδόσεων οσο και επίτευξης ορίων για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Ευχάριστη έκπληξη προκάλεσε η εμφάνιση του 13αχρονου Σαμοίλη Χρήστου που με ατομικό ρεκόρ στα 100 πρόσθιο (1,24.66) εξασφάλισε την συμμετοχή του για πρώτη φορά στο Θερινό Πρωτάθλημα. Κουσουνής στην πεταλούδα και στη μικτή και Αργαλιάς στα ελεύθερα ήταν οι αθλητές που έκαναν την καλύτερη εμφάνιση επιβεβαιώνοντας επιδόσεις ορίων. Ενώ σε καλή κατάσταση βρέθηκε η Μανέτα Αθηνά με ατομικό ρεκόρ στα 400 ελεύθερο(5.12.19).
Οι προπονητές Κοντοστάνος και Τόμπρος έμειναν ικανοποιημένοι απο τις επιδόσεις και την εμφάνιση των αθλητών και εξέφρασαν την ελπίδα οτι σύντομα θα δοθεί το κολυμβητήριο στις ομάδες για την συνέχιση της προετοιμασίας ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με αξιώσεις στις αγωνιστικές υποχρεώσεις που ακολουθούν.
Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης: ΦΑΙΤΑ-ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ-ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ-ΒΑΝΔΩΡΟΣ και ΚΥΠΡΙΩΤΗ

Τα αποτελέσματα των αθλητών του συλλογου μπορείτε να κατεβάσετε απο ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ


Συμφωνα με δικές μας πληροφορίες αλλα και αρθρο του swimming.gr το οποίο επαναδημοσιεύουμε παρακάτω για πρώτη φορά η Κέρκυρα διεκδικεί και μάλλον θα διοργανώσει ένα τόσο σημαντικό γεγονός για την κολύμβηση μετά και το Final Four Υδατοσφαίρισης Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί 9-10 Απριλίου στο νησί μας.
Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών θα γίνει στην Κέρκυρα φτάνει εμείς να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις(απο πλευράς υποδομών) μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης.
Η αλήθεια είναι οτι η ανάληψη τέτοιων διοργανώσεων είναι μία ευκαιρία ώστε να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις στις υποδομές μας και να σκύψει η πολιτεία στα προβλήματα που ταλαιπωρούν την Κερκυραική κολύμβηση.Το αν θα δοθούν λύσεις ώστε να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα της πισίνας και θα εκμεταλευτούμε τις καταστάσεις ώστε τελικά να προσφέρουμε στην νεολαία μας ιδανικότερες συνθήκες προπόνησης θα αποδειχθεί στο άμμεσο μέλλον.


50ο πρωτάθλημα

01.04.2010

Στην Κέρκυρα το Εθνικό Πρωτάθλημα;
Αμοιβαία αλλαγή ημερομηνιών Ακρόπολις - Πρωταθλήματος

Πληροφορίες από αξιόποιστες πηγές λένε ότι το φετινό πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών, προορίζεται για την Κέρκυρα. Επίσης με βάση τις ίδιες πληροφορίες οι ημερομηνίες διεξαγωγής του εθνικού πρωταθλήματος θα αλλάξουν αμοιβαία με εκείνες του Ακρόπολις Grand Prix. Πιο συγκεκριμένα το Ακρόπολις meeting θα μεταφερθεί για τις 14-16 Μαΐου στο κολυμβητήριο του Αλίμου, ενώ αντίστοιχα το Πρωτάθλημα θα γίνει στις 7-9 του ίδιου μήνα στην Κέρκυρα.

Ωστόσο οι παραπάνω πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα από την ΚΟΕ. Πρέπει να σημειωθεί ότι στις υποψήφιες πόλεις για την ανάληψη του εθνικού πρωταθλήματος, ακούστηκε και η Καβάλα.

Το ότι το πρωτάθλημα μεταφέρεται εκτός Αθήνας, είναι κάτι που λίγο ως πολύ το περιμένουμε κάθε χρόνο. Πρόκειται για μια πολιτική της ΚΟΕ με θετικά και αρνητικά σημεία. Η διάδοση του αθλήματος σε όλη την επικράτεια, η συμμετοχή των απλών φιλάθλων των επαρχιακών πόλεων και η πιθανή μείωση του κόστους για την ΚΟΕ συγκαταλέγονται στα θετικά σημεία. Ενώ αντίθετα το μεγαλύτερο κόστος για τα σωματεία και τα συζητήσιμων προδιαγραφών κολυμβητήρια - γιατί κανένα δεν είναι σαν το ΟΑΚΑ - συγκαταλέγονται στα αρνητικά.

Εκείνο που πραγματικά μας προβληματίζει, αν τελικά ισχύσουν τα παραπάνω, είναι η αλλαγή ημερομηνίας του Ακρόπολις πέντε μόλις εβδομάδες πριν την τέλεσή του, δεδομένου ότι οι αγώνες είναι διεθνείς. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που κάποιοι αθλητές από το εξωτερικό έχουν προγραμματίσει το ταξίδι τους, θα πρέπει να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους...

Τελειώνοντας, σύμφωνα πάντα με τις προαναφερόμενες έγκυρες πηγές το φετινό πρωτάθλημα σίγουρα δε θα βαφτεί κόκκινο, αν και μπορεί να παραμείνει στον Πειραιά!

Αυτή η τελευταία είδηση ξεπερνάει κάθε προηγούμενο... Ούτε πρωταπριλιά να ήταν ή μήπως σήμερα είναι πρωταπριλιά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

water polo-WOMEN CHAMPIONS CUP Final Four 2010


Στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθεί το Final Four του Ευρωπαικού Κυπέλλου Υδατοσφαίρισης Γυναικών με την Συμμετοχή των Ομάδων του Ολυμπιακού της Βουλιαγμένης της Κατάνια(Ιταλία) και της Κιρισι(Ρωσία). Τους αγώνες διοργανώνει ο Ολυμπιακός σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Παρασκευή και Σαββάτο 9-10 Απριλίου στο Κολυμβητήριο του Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚΚ).
Παρακάτω όλο το πρόγραμμα των αγώνων και των προπονήσεων των ομάδων
η μπορειτε να το κατεβάσετε απο ΕΔΩ









ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ