Η ΠΡΩΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΓΡΟ ΣΤΙΒΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ - ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΤΗΛ.-ΦΑΞ 2661048531-e-mail. nafswim@gmail.com


Οι ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ στο παραπάνω τηλέφωνο η μέσω eimail και στα κινητα 6945245079-6972024508


ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ

BΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ .....MULTINATIONS JUNIOR CORFU 2011-read more

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΤΟΜΙΝΟ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ

 πηγή: about sports

Η κρίση κλείνει τα κολυμβητήρια!
Μετά το ένα από τα κολυμβητήρια του ΟΑΚΑ, σειρά πήραν για να κλείσουν και τα κολυμβητήρια της Δυτικής Αττικής, αφού με την κρίση που υπάρχει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι δεν μπορούν να τα συντηρήσουν!
Έτσι, κλειστά μέχρι σήμερα (αν και παραδοσιακά ανοίγουν μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου), παραμένουν τα κολυμβητήρια στο Περιστέρι, το Χαϊδάρι και το Αιγάλεω και βρίσκονται σε αναστάτωση τόσο οι αγωνιστικοί σύλλογοι της περιοχής όσο και εκατοντάδες γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να αποκόπτονται από τον αθλητισμό αλλά και την εκμάθηση της κολύμβησης.
Το μόνο κολυμβητήριο που μένει ανοιχτό στην περιοχή είναι αυτό της Νίκαιας, όπου κάθε μέρα αθλούνται εκατοντάδες κολυμβητές κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, αφού συνωστίζονται εκεί όχι μόνο κολυμβητές των συλλόγων της περιοχής, αλλά και των συλλόγων “τσιγγάνων”. Μάλιστα η Α.Ε. Χαϊδαρίου, ένας σύλλογος που έχει αναδείξει σπουδαίους κολυμβητές, σχεδιάζει να αναστείλει για ένα χρόνο τη λειτουργία του, προκειμένου οι αθλητές του να ενταχθούν σε ομάδες της Νίκαιας και να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα με την παρουσία τους εκεί, ενώ “κλιμάκιο” του Γ.Σ. Περιστερίου προπονείται ήδη στα Βοτσαλάκια του Πειραιά.
«Λουκέτο» στο κολυμβητήριο Χαλκίδας
Χωρίς κολυμβητήριο μένουν οι δυο κολυμβητικοί όμιλοι της Χαλκίδας ΝΟΧ και ΑΚΟΧ.  
Οι δύο όμιλοι εδώ και καιρό είχαν στείλει επιστολή στους αρμόδιους του Δήμου Χαλκιδέων και ζητούσαν να ενημερωθούν πότε θα ανοίξει το κολυμβητήριο, αλλά απάντηση δεν πήραν.
Αποφάσισαν έτσι, να ζητήσουν συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Ζεμπίλη, ο οποίος  δέχθηκε αντιπροσωπείες των διοικήσεων χθες το βράδυ, όπου τους ανακοινώθηκε πώς ο ΔΟΑΠΠΕΧ αδυνατεί να καλύψει το κόστος της λειτουργίας του κολυμβητηρίου, το οποίο δυστυχώς, θα μείνει κλειστό.
Ο Δήμαρχος προσπάθησε να απαλύνει την… πίκρα των ανθρώπων του ΝΟΧ και του ΑΚΟΧ, λέγοντας ότι θα γίνει προσπάθεια να «περάσει» το κολυμβητήριο στο Δήμο (δηλαδή, να μην έχει την ευθύνη λειτουργίας του ο ΔΟΑΠΠΕΧ) μήπως και μπορέσουν να εξοικονομήθουν χρήματα από τον Δήμο και μπορέσει να λειτουργήσει, αλλά κάτι τέτοιο πιθανότατα (αν ευοδωθεί η «μετακίνηση») να γίνει  από τον νέο χρόνο.
Να σημειωθεί ότι από πέρυσι που είχε παρουσιαστεί το πρόβλημα, είχε προταθεί αυτή η λύση από τους δυο ομίλους, αλλά το θέμα δεν προχώρησε.   

Γεμίζουν από Δευτέρα οι πισίνες του κολυμβητηρίου Καρδίτσας- Εγκαταλείφθηκε η ιδέα των «pellets» για τη θέρμανση του κτιρίου
«Με οποιοδήποτε τρόπο θα λειτουργήσει το κολυμβητήριο, καθώς αποτελεί βασικό στόχο της δημοτικής αρχής», υπογράμμισε χθες σε δηλώσεις του στη «ΓΝΩΜΗ» ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΚ κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο οποίος αύριο Κυριακή θα συγκαλέσει το Δ.Σ. του Οργανισμού προκειμένου να αποφασίσουν για τα διαδικαστικά της λειτουργίας του. «Παρά τις σημαντικές δυσκολίες που υπάρχουν δεν μπορούμε να κλείσουμε το Κολυμβητήριο. Οι πισίνες του κολυμβητηρίου θα αρχίσουν να γεμίζουν από την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για να συνδεθεί η εγκατάσταση με το φυσικό αέριο. Μέχρι να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει να βρεθούν τουλάχιστον 3 τόνοι πετρέλαιο για τον πρώτο καιρό», επεσήμανε ο ίδιος, ο οποίος σε ερώτησή μας σχετικά με το καινοτόμο και φιλόδοξο σχέδιο που είχε «συλληφθεί» από τη Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ξύλου & Επίπλου -και που θα ήταν η πρώτη φορά που θα υλοποιούνταν μια τέτοια δράση σε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης όχι μόνο στη Θεσσαλία αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα- για αλλαγή των ενεργειακών δεδομένων των δημοτικών κτιρίων, αρχής γενομένης με καύση pellet στο Κολυμβητήριο Καρδίτσας και το Κλειστό Γυμναστήριο, τόνισε ότι το κόστος του εγχειρήματος ήταν ιδιαίτερα υψηλό και θα ήταν αμφίβολο αν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν.
 Πρόταση για επιβολή εισιτηρίου στους χρήστες του Κολυμβητηρίου από τις 2 έως τις 4 το μεσημέρι που οι πόρτες του κολυμβητηρίου είναι ανοιχτές για το κοινό, θα «κατεβάσει» ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΚ κ. Ζορμπάς στο αυριανό συμβούλιο, αφού όπως υποστήριξε δεν μπορούν να θερμαίνουν τις εγκαταστάσεις όλη την ημέρα, λόγω του υψηλού κόστους. Επιπροσθέτως –όπως είπε- το Κολυμβητήριο το τελευταίο διάστημα δέχεται πολλούς επισκέπτες από τα γειτονικά Τρίκαλα, αφού το κολυμβητήριο του όμορου νομού δεν είναι συνέχεια ανοιχτό, με αποτέλεσμα να δέχεται πολλαπλάσιους επισκέπτες.
Παραμένει κλειστό το Παπαστράτειο
Ο Σεπτέμβριος κοντεύει να φύγει και το Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά παραμένει ερμητικά κλειστό, αυξάνοντας τα προβλήματα τόσο στις ομάδες πόλο όσο και στα τμήματα κολύμβησης που χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο.
Το πρόβλημα έγκειται στις οφειλές που υπάρχουν από την πολιτεία προς τη ΔΕΠΑ, τη δημόσια επιχείρηση για το αέριο, με αποτέλεσμα το νερό στην πισίνα να μη θερμαίνεται.
Μάλιστα η ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού ακύρωσε κοινή προετοιμασία με τον Ερυθρό Αστέρα στο Παπαστράτειο.
Μέχρι να βρεθεί λύση από τη ΓΓΑ όλες οι ομάδες του Πειραιά συνωστίζονται στο κολυμβητήριο στα Βοτσαλάκια.
Αναφορικά με το Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν τελικά η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου άνοιξε ξανά τις κάνουλες για τη θέρμανση του νερού. Προ ημερών φάνηκε ότι βρέθηκε λύση, μετά την επικοινωνία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη με τον πρόεδρο της ΔΕΠΑ, Χάρη Σαχίνη, για τις οφειλές, αλλά δεν είναι τόσο ζεστό όσο θα έπρεπε.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού κάνουν προπόνηση στο Παπαστράτειο με το νερό να είναι δροσερό αλλά υποφερτό αλλά επικρατεί ένα αλαλούμ, καθώς από τη ΓΓΑ θεωρούν ότι το θέμα των οφειλών λύθηκε, αλλά από την άλλη κανείς να μη γνωρίζει εάν τελικά η ΔΕΠΑ έδωσε αέριο. Κι αυτά τη στιγμή που η ελληνική ομάδα την ερχόμενη Τετάρτη υποδέχεται την ελβετική Κρόιτσλινγκεν στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Εάν τελικά ο αγώνας γίνει στον Πειραιά, θα το μάθουμε τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ