Η ΠΡΩΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΓΡΟ ΣΤΙΒΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ - ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΤΗΛ.-ΦΑΞ 2661048531-e-mail. nafswim@gmail.com


Οι ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ στο παραπάνω τηλέφωνο η μέσω eimail και στα κινητα 6945245079-6972024508


ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ

BΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ .....MULTINATIONS JUNIOR CORFU 2011-read more

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΡΤΑΣ    (aboutsport.gr)
Παρά τις καλές προθέσεις που υπήρξαν, τελικά το οικονομικό κόστος αποτρέπει τη λειτουργία του κολυμβητηρίου στο Δήμο Άρτας.
Έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου αποφάσισε την παράταση της αναστολής λειτουργίας λόγω της οικονομικής κατάστασης.
Για το θέμα αυτό ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου κ. Γιώργος Γκόκας ανέφερε τα εξής:
«Το κόστος των 50.000 Ευρώ που απαιτούνται για τη θέρμανση της πισίνας του Κολυμβητηρίου κατά το μήνα Μάρτιο είναι πάρα πολύ μεγάλο για τη σημερινή κατάσταση, που οι προτεραιότητες είναι άλλες και υπάρχει αβεβαιότητα για τα οικονομικά. Για τους λόγους αυτούς αναγκαζόμαστε να αναβάλουμε την έναρξη λειτουργίας του Κολυμβητηρίου.
Τα δε χρήματα που θα εξοικονομηθούν, θα χρησιμεύσουν για τον εφοδιασμό με καύσιμα άλλων δομών του Δήμου μας όπως οι Παιδικοί Σταθμοί που δίνεται βάρος τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Ζητάμε συγνώμη για την αναστάτωση που προκαλεί η αναστολή της λειτουργίας του Κολυμβητηρίου στον προγραμματισμό των προπονήσεων αλλά δυστυχώς δεν γίνεται διαφορετικά. Η πισίνα θα λειτουργήσει ξανά από την 1-4-2012. Στο διάστημα αυτό θα γίνουν εργασίες συντήρησης οι οποίες είναι απαραίτητες για την ασφάλεια των παιδιών και όσων χρησιμοποιούν το Κολυμβητήριο. Το Δ.Σ. έχει δρομολογήσει την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και την τοποθέτηση εναλλακτικών συστημάτων θέρμανσης, που δεν είναι τόσο ενεργοβόρα, ώστε το Κολυμβητήριο Άρτας να χρησιμοποιείται τους χειμερινούς μήνες χωρίς να χρειάζεται να διακόπτεται η λειτουργία του».
…ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ
Το Δελτίο Τύπου του Νομικού Προσώπου του Δήμου, που στην αρμοδιότητά του είναι η λειτουργία του Κολυμβητηρίου, προφανώς συντάχθηκε από ειδικό στην χρήση της γλώσσας, πιθανώς ένα νομικό, που έχει περάσει ώρες και ώρες στα ακροατήρια. Δεν είναι τυχαίο που Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γκόκας, επιφανής νομικός της πόλης μας.
Έτσι, αντί να λέει ”το Δ.Σ. αποφάσισε να συνεχίσει να παραμένει κλειστό το Κολυμβητήριο, γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα για τη θέρμανση της πισίνας”, αναφέρει πως ”Την εξοικονόμηση 50.000 Ευρώ η οποία θα προέλθει από την παράταση της αναστολής λειτουργίας του Κολυμβητηρίου, προέκρινε το Δ.Σ”.
Μου θύμισε λίγο δελτία ειδήσεων της παλιάς εποχής στη Σοβιετική Ένωση, όπουαντί να ειπωθεί ότι “χιλιάδες αντιφρονούντες βρίσκονται σε γκουλάγκ”, η ενημέρωση είχε το πολύ πιο εύηχο “χιλιάδες ψυχασθενείς αναλογίζονται την εσφαλμένη θεώρησή τους σε πάρκα διαλογισμού στη δροσερή Σιβηρία”!!!
Δυστυχώς, την ίδια εντύπωση δεν έχουν και οι αθλητές της Άρτας καθώς και οι γονείς τους κι έτσι παρότι προσπάθησαν να τους πείσουν ότι η “συνεχιζόμενη κοροϊδία” δεν είναι τίποτε άλλο παρά “αναστολή της αλήθειας”, οι γονείς αντέδρασαν. Μία μητέρα μάλιστα συνέγραψε το δικό της Δελτίο Τύπου, που ίσως να είναι λίγο άκομψο για όποιον έχει συνηθίσει να ομιλεί την γλώσσα των δικαστηρίων, αλλά είναι αρκούντως τσεκουράτο και βάζει τα πράγματα στη θέση τους.Θα δώσω πρώτα τον λόγο στην μητέρα και μετά θα παραθέσω ολόκληρο τοΔελτίο Τύπου του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του Δήμου, που τελειώνει με τοκαθιερωμένο τσιτάτο.
Η αδιαφορία των “Δημοτικών Αρχόντων” για τους αθλητές του κολυμβητηρίου Αρτας, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Σήμερα που είχε οριστεί η έναρξη επαναλειτουργίας του, σήμερα ανακοινώθηκε & η αναστολή της γιά 1 μήνα ακόμα. Να ξέρουν όμως ότι η “σχέση” αυτή είναι αμφίδρομη. Δεν θ΄ασχοληθούμε άλλο μαζί τους. Τα παιδιά τους γυρνούν την πλάτη & συνεχίζουν. Ας το ανοίξουν όποτε αυτοί επιθυμούν. Εξάλλου ιδιοκτησιακά το αντιμετωπίζουν. Δεν είναι τυχαίο οτι όλα τα δημοτικά κολυμβητήρια στην Ελλάδα λειτουργούν, ή αν έκλεισαν, αυτό έγινε για ελάχιστο χρονικό διάστημα. Επομένως, μας χαρακτηρίζειανικανότητα & έλλειψη βούλησης. Το κολυμβητήριο φέτος προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση πόρων καθώς για 4 μήνες
δεν θα κοστίσει ούτε 1 ευρώ. Η επόμενη λοιπόν φυσιολογική κίνηση με την έναρξη λειτουργίας του, είναι η άμεση μείωση του εισιτηρίου εισόδου στη πισίνα, μηνιαίου & ημερησίου, γιά αθλητές και κοινό.Γιατί η ευαισθησία μας δεν πρέπει να έχει επιλεκτική μορφή και να βγαίνει στην επιφάνεια
μόνον όταν μας εξυπηρετεί. Ας μειωθούν λοιπον και οι εισπράξεις του”καταστήματος” που λέγεται Δημοτικό Κολυμβητήριο Αρτας.
Κολιού Μαρία (μητέρα αθλήτριας)
ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΣΥΡΟΥ
Μετά από τρεις μήνες συντήρησης και αφού είχε παραδοθεί στις ομάδες, το κολυμβητήριο της Σύρου έκλεισε και πάλι, καθώς κατέρρευσε ο θόλος λόγω θυελλωδών ανέμων.
Το πλήγμα που υπέστησαν οι ομάδες του υγρού στίβου στη Σύρο ήταν μεγάλο, από τη στιγμή που το αθλητικό κέντρο του Δήμου Ερμούπολης, «Δημήτριος Βικέλας» είχε κλείσει τρεις μήνες για συντήρηση. Ωστόσο, τον Ιανουάριο επανήλθε σε λειτουργία και δόθηκε προς χρήση στους Ναυτικούς Ομίλους του νησιού.
Την προηγούμενη εβδομάδα όμως έκλεισε και πάλι αφού κατέρρευσε ο θόλος εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Το θετικό είναι πως το συμβάν έγινε τις νυχτερινές ώρες, οπότε δεν υπήρχαν άτομα στον χώρο για να τεθεί θέμα σωματικής ακεραιότητας.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, τα ναυταθλητικά σωματεία της Σύρου έμειναν πάλι χωρίς κολυμβητήριο ενώ απορίας άξιον είναι τι θα γίνει με την Α2 πόλο ανδρών, αφού ο ΝΟ Σύρου έχει ζητήσει να διοργανώσει φάση στο νησί.
ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Την ένταξη του ΕΑΚΚ σε πρόγραμμα με στόχο την βιοκλιματική του Τι ανακοίνωσε η Άντζελα Γκερέκου, μετά τη συνάντησή της με Μανιάτη, Μπιτσαξή – Στο επίκεντρο, η λύση στο περιβόητο ζήτημα της θέρμανσης – Όλες οι κινήσεις, που πρόκειται να αναμορφώσουν το Αθλητικό Κέντρο.
ανακαίνιση, το αμέσως προσεχές διάστημα, ανακοίνωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, Άντζελα Γκερέκου, μετά από συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Ενέργειας, Γιάννη Μανιάτη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, «στην προτεινόμενη πράξη εντάσσονται έργα ύψους 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα μετατρέψουν τα δύο κύρια κτήρια του Αθλητικού Κέντρου – το Κλειστό Γυμναστήριο και το Κολυμβητήριο- από ιδιαίτερα ενεργοβόρα κτήρια σε “πράσινα” κτήρια, μέσα από στοχευμένες δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».
Τούτο το πλάνο δράσης περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα και τα οποία, εν συνόψει, έχουν ως εξής:
>Επεμβάσεις στα κελύφη και των δύο κτιρίων, για την επίτευξη ικανοποιητικών θερμομονώσεων, προκειμένου να καλύπτουν τις σαφώς αυστηρότερες προδιαγραφές του ΚΕνΑΚ.
>Αντικατάσταση των υφισταμένων κουφωμάτων, που δεν φέρουν πιστοποίηση της τιμής U, με σύγχρονα πιστοποιημένα κουφώματα χαμηλού U, τα οποία θα φέρουν υαλοπίνακες χαμηλού e και όπου απαιτείται και σκίαστρα αλουμινίου.
>Πλήρης αντικατάσταση των λεβητοστασίων που χρησιμοποιούν ως πηγή ενέργειας το πετρέλαιο, σε νέα, που θα χρησιμοποιούν συνδυασμένα ηλιακούς συλλέκτες και οικολογικό LPG.
>Εκτεταμένη χρήση BMS, με πλήρη δίκτυα και στα δύο κτίρια, για την εξασφάλιση οικονομικής λειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων
>Αντικατάσταση μεγάλου μέρους των συστημάτων παραγωγής ζεστού νερού, με κεντρικά ηλιοθερμικά συστήματα παραγωγής θερμού νερού.
Η υποβολή και αξιολόγηση του φακέλου και η, εντέλει, ένταξη του έργου, αποτελεί το αποτέλεσμα συστηματικής προσπάθειας και συνεργασίας με τη Διοίκηση του ΕΑΚ και των μελετητών του έργου και η οποία διήρκησε για περισσότερο από ένα χρόνο. Καθώς ο ανταγωνισμός από παρόμοιες δράσεις ήταν ιδιαίτερα μεγάλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 40 εκ. ευρώ, και με τίτλο « Πρότυπα Επιδεικτικά Έργα Αξιοποίησης ΑΠΕ ή και εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια κτίρια», οι αιτήσεις έργων ξεπέρασαν τις 300.
ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Σκηνικό,Κολυμβητήριο Ξάνθης,skiniko,kolymvitirio xanthisΣτο έλεος των καταστροφέων έχει αφεθεί το πάλαι ποτέ στολίδι της πόλης της Ξάνθης, το κτήριο του δημοτικού κολυμβητηρίου και οι χώροι γύρω από αυτό. Όπως φαίνεται… και στις φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή του το ThrakiToday σπασμένα τζάμια, σκουπίδια, πλακάκια διαλυμένα και πεταμένα, φθορές και καταστροφές εντός και εκτός του κολυμβητηρίου συνθέτουν το αποκαρδιωτικό πάζλ της ανυπολόγιστης καταστροφής του Κολυμβητηρίου, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί πλήρως.
Παρά τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής, ήδη από το φθινόπωρο του 2010, για επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου, μέχρι και σήμερα αυτό δεν έχει συμβεί. Η δικαιολογία παραμένει η ίδια, έλλειψη πόρων για τη θέρμανση της πισίνας, επιχείρημα που έχει αποδειχθεί σαθρό και εύκολα αμφισβητήσιμο, καθώς την ίδια στιγμή δαπανώνται δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε άλλες δραστηριότητες αφήνοντας στο αέρα εκατοντάδες αθλητές που προπονούνταν στην πισίνα του κολυμβητηρίου, καθώς και δημότες με προβλήματα υγείας που επισκέπτονταν την πισίνα τις ώρες κοινού.
Παράλληλα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τόσο οι εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου όσο και ο χώρος γύρω από αυτό βρίσκονται σήμερα σε άθλια κατάσταση, με τη δημοτική περιουσία να λεηλατείται και να καταστρέφεται χωρίς να προστατεύεται από τη δημοτική αρχή. «Πρέπει να αναλάβουν τα έξοδα των καταστροφών στο κολυμβητήριο προσωπικά αυτοί που ευθύνονται για αυτές, αλλιώς θα καταθέσουμε μήνυση εναντίον αγνώστων και όλων όσοι ευθύνονται για τη σημερινή εικόνα του κολυμβητηρίου που είναι κομμάτι της δημοτικής μας περιουσίας» επισημαίνει ο κος Δημήτρης Βορίδης, μέλος της αντιπολίτευσης του δήμου Ξάνθης.
ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΓΟΥΔΙ
Εκλεισε και το κολυμβητήριο στο Γουδή! Μία σημαντική βλάβη στο μηχανοστάσιο, που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο χώρος και να καταστραφούν ο καυστήρας, οι σωληνώσεις και τα φίλτρα της πισίνας, έβγαλε νοκ άουτ άλλο ένα κολυμβητήριο στην Αττική. Την πισίνα στον συγκεκριμένο χώρο χρησιμοποιούσαν αρκετοί σύλλογοι. 
ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΑΤΡΑΣ «ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΕΠΑΝΟΣ»
Σε μια κατάμεστη αίθουσα από τους γονείς των αθλητών και αθλητριών των τμημάτων Κολύμβησης και Πόλο του Ναυτικού Ομίλου Πατρώνπραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του στην Ακτή Δυμαίων, ησυνάντηση που συγκάλεσε το ΔΣ του Ομίλου, με αφορμή την παρατεταμένηδυσλειτουργία του Εθνικού Κολυμβητηρίου Πατρών «Ολυμπιονίκης Αντώνιος Πεπανός».
 Σκοπός της συνάντησης ήταν να γίνει ενημέρωση, να κατατεθούν απόψεις και προτάσεις αλλά και να αναζητηθούν τρόποι συντεταγμένης δράσης προκειμένου να αντιμετωπισθεί το κοινωνικό αυτό πρόβλημα που πλήττει την αθλούμενη νεολαία της πόλης της Πάτρας.
 Μετά από μακρά και ενδιαφέρουσα συζήτηση και αφού τοποθετήθηκε η πλειοψηφία των παρευρεθέντων, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:
 1. Να οργανωθεί συγκέντρωση και διαμαρτυρία των μελών του ΔΣ του ΝΟΠ και των γονέων των αθλητικών τμημάτων του προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος σχετικά με την δυσλειτουργία του Εθνικού Κολυμβητηρίου Πατρών και να υποβληθεί αίτημα για την άμεση παρέμβασή του ώστε να διευκολυνθεί η ομαλή λειτουργία του.
 2. Να κατατεθεί οικονομική συνδρομή από τους γονείς των αθλητικών  τμημάτων του ΝΟΠ που θα αποδοθεί μέσω του ΝΟΠ στη Διοίκηση του Εθνικού κολυμβητηρίου Πατρών για την θέρμανση του νερού των δεξαμενών μόνο σε συνέχεια γραπτής δέσμευσης της προς το ΔΣ του ΝΟΠ που να προσδιορίζει το επίπεδο παροχής υπηρεσιών προς τους αθλούμενους και ειδικά την θερμοκρασία του νερού και τη χρονική περίοδο που θα εξασφαλιστεί η λειτουργία του.
 3. Να προσδιορισθεί με πρωτοβουλία του ΔΣ του ΝΟΠ νέα συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση και την λήψη αποφάσεων για μελλοντικές δράσεις.

1 σχόλιο:

  1. οντως η κατασταση στο κολυμβητηριο ξανθης ειναι απελπιστικη , ομως ακομη πιο τραγικη ειναι η αδιαφορια των δημοτικων φορεων που συνεχιζουν ακαθεκτοι να κοροιδευουν τον κοσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ