Η ΠΡΩΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΓΡΟ ΣΤΙΒΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ - ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΤΗΛ.-ΦΑΞ 2661048531-e-mail. nafswim@gmail.com


Οι ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ στο παραπάνω τηλέφωνο η μέσω eimail και στα κινητα 6945245079-6972024508


ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ

BΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ .....MULTINATIONS JUNIOR CORFU 2011-read more

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ-Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Η κολύμβηση όπως έχει αναφερθεί, χαρακτηρίζεται ώς η απόλυτη γενική αθλητική δραστηριότητα.
Λέγεται οτι με την κολύμβηση προπονούνται όλες οι κύριες μυικές ομάδες του σώματος,οι αρθώσεις-σύνδεσμοι δέχονται σχετικά μικρές επιβαρύνσεις και μπορεί να κάψει κάποιος τόσες πολλές θερμίδες όσες και με το τρέξιμο.Λοιπόν το πρόβλημα στην τελευταία δήλωση με τις θερμίδες είναι η απόσταση της άσκησης γιατί πιθανώς να χρειαστεί να κολυμπήσουμε μεγαλύτερη απόσταση για να κάψουμε την ίδια ποσότητα θερμίδων με το τρέξιμο.
Πάντως ,ας ρίξουμε μία πιό προσεκτική ματιά στο συμπέρασμα σχετικά με τις μυικές ομάδες για να δούμε κατά πόσο είναι αλήθεια η μύθος.Για να μας βοηθήσει να επιβεβαιώσουμε ή να αντικρούσουμε το παραπάνω συμπέρασμα, βρήκα το παρακάτω βίντεο που μας δίνει μιά εσωτερική άποψη για το ποιές μυικές ομάδες πραγματικά χρησιμοποιούνται κατά την διάρκεια της κολύμβησης και στα τέσσερα στύλ.
Το βίντεο είναι εργασία του Δρ. Nakashima απο το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Τόκυο και δέν νομίζω να χρειάζεται να ειπωθεί κάτι παραπάνω. Απλώς παρακολουθήστε το βίντεο και θα διαμορφώσετε την δική σας άποψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ