Η ΠΡΩΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΓΡΟ ΣΤΙΒΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ - ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΤΗΛ.-ΦΑΞ 2661048531-e-mail. nafswim@gmail.com


Οι ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ στο παραπάνω τηλέφωνο η μέσω eimail και στα κινητα 6945245079-6972024508


ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ

BΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ .....MULTINATIONS JUNIOR CORFU 2011-read more

Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΠΟΙΑ ΜΑΓΙΩ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ FINA



ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΜΑΓΙΩ ΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΩΝ
Μετά από συνεδρίαση της FINA στις 18 Μαίου στη Λοζάνη ανακοινώθηκε στο επίσημο site της Παγκόσμιας Oμοσπονδίας η λίστα των μαγιώ που επιτρέπεται να φορούν οι κολυμβητές στους αγώνες.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μία σειρά απο Επιτροπές της FINA (Εκπρόσωποι Αξιοματούχων-Τεχνική Επιτροπή Κολύμβησης-Επιτροπή Προπονητών-Αθλητών και τον νομικό Σύμβουλο της FINA) και αφού εξέτασαν 348 μαγιώ από διάφορες Εταιρείες κατέληξαν στην οριστική λίστα.

Δείτε την λίστα εδώ και το Δελτίο Τύπου της FINA εδώ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ


Ο Ναυσίθοος συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε εδώ και μερικά χρόνια συμμετέχει για μία ακόμη φορά σε κολυμβητικούς αγώνες για παιδιά από 5 έως 9 ετών.
Τα μικρά δελφίνια θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν όσο καλύτερα μπορούν όσα έμαθαν στα μαθήματα των ακαδημιών του συλλόγου, να διασκεδάσουν, αλλά και να μπούν στο πνεύμα της αγωνιστικής κολύμβησης. Δέν υπάρχουν βέβαια αγωνιστικές απαιτήσεις για επιδόσεις σε αυτές τις ηλικίες, αντίθετα μάλιστα στόχος των προπονητών τους(Σούλου-Βαρσάκης) είναι η απόκτηση αυτοπεποίθησης , εμπιστοσύνης στις ικανότητές τους και η προσωπική ευχαρίστηση.
Η αποστολή με τους 24 μικρούς κολυμβητές θα αναχωρήσει το Σαββάτο 30 Μαίου για τα Ιωάννινα όπου και θα διεξαχθεί το 8ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ 2009.
Συνοδοί-Προπονητές θα είναι η κα Σούλου Ολγα και ο κ.Τόμπρος Κων/νος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΕΔΩ
(Για να δείτε τα αρχεία πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Acrobat και τον Flash player-διαφορετικά κατεβάστε τα απο εδώ:1 και 2)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το επίσημο site

Καί επίσημα πλέον ανακοινώθηκε η μη συμμετοχή της Κέρκυρας στους Αγώνες των νησιών.
Η οικονομική κρίση έπληξε και τις αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις αφού δυστυχώς δέν βρέθηκαν οι οι πόροι για να μεταβεί η αποστολή(15 άτομα) στην Μαγιόρκα.(Corfú no participa en els Jocs de les Illes per motius aliens a l’organització local-από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης).
Ο Δήμος Κερκυραίων συμμετείχε στην διοργάνωση από το 2001 με αρκετές διακρίσεις
Οι αγώνες που έχουν τον χαρακτήρα μιας μικρής Ολυμπιάδας(για νέους) διεξάγονται κέθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία σε κάποιο απο τα νησιά μέλη(αναγράφονται πιό κάτω) όπου και αναλαμβάνει τα έξοδα διαμονής και διατροφής των αποστολών από δέκα αθλήματα.
Η κολύμβηση συμμετείχε σε όλες τις διοργανώσεις με σημαντικότερες διακρίσεις το 2004 στα ΚΑΝΑΡΙΑ (5 μετάλια με τον Γιάννη Μωραίτη) και το 2007 στην ΚΟΡΣΙΚΗ (5 μετάλλια με τον Γιάννη Γκιόκα).
Αξίζει να αναφέρουμε οτι οι αγώνες ήταν υψηλού επιπέδου και απότελούσαν ένα καλό τέστ και κίνητρο για τους επίλεκτους αθλητές του νησιού μας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΔΩ:
ΑΓΩΝΕΣ ΝΗΣΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΣΤΑ 100 ΕΛΕΥΘΕΡΟ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΦΕΛΠΣ


Μετά τον Ααρών Πίρσολ στα 100 μέτρα ύπτιο ήταν η σειρά του Φρεντερίκ Μπουσκέ να πανηγυρίσει μία νίκη με αντίπαλο τον Μάικλ Φελπς στα 100μ. ελεύθερο. Στην πρώτη του εμφάνιση μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου ο άνθρωπος των οκτώ χρυσών μεταλλίων φαίνεται ότι χρειάζεται πολλή δουλειά για να ξαναβρεθεί στο γνωστό αγωνιστικό επίπεδο.
Ο Φελπς έμεινε και πάλι μακριά από τη νίκη. Παρά το γεγονός ότι κατέλαβε τη δεύτερη θέση δεν μπόρεσε να απειλήσει τον κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στα 50μ. ελεύθερο. Ο Μπουσκέ σταμάτησε το χρονόμετρο στα 48 δευτερόλεπτα και 22 εκατοστά ενώ ο Αμερικανός δεν μπόρεσε να σπάσει το φράγμα των 49 δευτερολέπτων (49.04).
"Πάντοτε προπονούμαι καλύτερα μετά από ένα μίτινγκ. Είναι αυτές οι στιγμές που είσαι απογοητευμένος από την εμφάνισή σου, είσαι θυμωμένος με τον εαυτό σου και θέλεις να επιστρέψεις όσο γίνεται πιο γρήγορα στο νερό και να συνεχίσεις την προπόνηση. Αυτό έκανα πάντοτε", δήλωσε ο Αμερικανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ (Στη φωτο Γκιόκας με τον προπονητή του κ.Τόμπρο).
*ΟΙ «21» ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ *
-. Είκοσι ένας (21) κολυμβητές / τριες, από τους οποίους 18 σε ατομικά και 3 σε ομαδικά αγωνίσματα, πέτυχαν τα όρια πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων / νεανίδων (Πράγα, 8-12 Ιουλίου).

Είναι οι: Παππά, Κελαϊδή, Χαρίση, Τσάκωνα, Ιακωβίδου, Τσανγκ, Βάρδα, Μιχαλάκα και Κλικοπούλου, Κούσαρη (κορίτσια), Γκιόκας, Κατρατζής, Καρπουζλής, Γεωργίου, Κολιόπουλος, Κικιλής, Παντής, Κουλούρης, Σημαντήρας Ν., Μαρκόζης και Βερυκοκίδης (αγόρια).(Απο το Δελτίο τύπου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κυριακή 17 Μαΐου 2009

ΦΕΛΠΣ-ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΤΩΣΗ; Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ.


Τελικά δεν είναι ανίκητος. Ο Μάικλ Φελπς γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από σχεδόν ένα χρόνο κυριαρχίας στις πισίνες. Ο Αμερικανός κολυμβητής που κατέκτησε οκτώ χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου αλλά δεν είναι εξίσου καλός στο ύπτιο είδε την… πλάτη του συμπατριώτη του, Άαρον Πίρσολ, στα 100μ. του συγκεκριμένου στυλ στο Grand Prix της Σάρλοτ. Ο Πίρσολ, που είναι και ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100μ. ύπτιο, χρονομετρήθηκε με 53.32, ενώ ο 23χρονος Φελπς με 53.79.

«Δεν μου αρέσει να χάνω και το σίγουρο είναι πως ο Άαρον έχει το πάνω χέρι αυτή τη στιγμή. Με τον Άαρον έχουμε τις μάχες μας εδώ και χρόνια κι αυτό είναι το ωραίο στις κόντρες μας. Είναι αγωνιστής, ένας ανταγωνιστής και κάποιος που μου αρέσει να συναγωνίζομαι,» δήλωσε ο Φελπς, που είχε ηττηθεί από τον Πίρσολ στις 17 Μαΐου 2008 στο Grand Prix της Σάντα Κλάρα, στα 200μ. ύπτιο. «Είμαι σίγουρος πως ο Μάικλ γνωρίζει πως δεν είμαι έτοιμος να παραιτηθώ. Κανείς δεν χαρίζει τίποτα σε κανέναν. Ήθελα να είμαι νικητής σήμερα. Κι αυτός (Φελπς) είναι πάντα έτοιμος για όλα. Δεν του αρέσει να χάνει», είπε ο Πίρσολ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΔΙΠΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

Η Αγγελική Εξάρχου είχε δηλώσει ότι θα πήγαινε στο μίτινγκ της Οστράβα, με στόχο να πιάσει στα 200μ. πρόσθιο το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης και αυτό ακριβώς έκανε.


Η κολυμβήτρια του Ολυμπιακού με επίδοση 2:27.39 συνέτριψε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (2:29.44 από το Χειμερινό Πρωτάθλημα του 2005 στο ΟΑΚΑ) και παράλληλα «κατέβηκε» πολύ κάτω από το 2:28.10 που ζητούσε η ΚΟΕ, εξασφαλίζοντας έτσι το «εισιτήριο» για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εξάρχου, η οποία το πρωί είχε «αγγίξει» το πανελλήνιο ρεκόρ στον προκριματικό (έκανε 2:29.45), πέτυχε τη σπουδαία αυτή επίδοση χωρίς ουσιαστικό συναγωνισμό, αφού η δεύτερη της κούρσας, η Σλοβένα Τάνια Σμιντ, τερμάτισε σε 2:34.40.

Στις άλλες ελληνικές συμμετοχές του Σαββάτου (16/05) στην Οστράβα, η Μαριάννα Λυμπερτά πήρε την πρώτη θέση στα 1.500μ. ελεύθερο με 17:09.71, όπως και ο Χρήστος Μούτσος στα 400μ. ελεύθερο με 3:57.07.

Η Μάρθα Μάτσα κατετάγη δεύτερη στα 50μ. ύπτιο με 29.96, αλλά ο στόχος της είναι η αυριανή κούρσα στα 50μ. ελεύθερο, όπου θα προσπαθήσει να «πιάσει» το όριο για τη Ρώμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΛΠΣ

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου θα πραγματοποιήσει ο Μάικλ Φελπς στο Ultraswim του Σάρλοτ των ΗΠΑ. O κυρίαρχος της κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου με 8 χρυσά μετάλλια, θα συμμετάσχει σε 5 αγωνίσματα, αλλά μόνο σε 2 από αυτά που πρώτευσε στο Πεκίνο.
Ο ίδιος ο Φελπς θεωρεί ότι αυτό θα αποτελέσει μία νέα πρόκληση για τον ίδιο, ενώ δηλώνει πάρα πολύ ευχαριστημένος για την επιστροφή του στη δράση μετά το μεγαλύτερο διάστημα απουσίας στην καριέρα του. Εξάλλου, ύστερα από τις διακοπές μακράς διαρκείας που ακολούθησαν τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, έμεινε εκτός δράσης για άλλους τρεις μήνες λόγω τιμωρίας του από την αμερικανική ομοσπονδία κολύμβησης για χρήση κάνναβης.

Πλέον όμως δηλώνει ότι έχει νέους στόχους και έχοντας χάσει τα 10 κιλά που πήρε μετά τους Ολυμπιακούς, επικεντρώνεται σε άλλα αγωνίσματα: Ποτέ δεν έχω δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα 100 μέτρα ελεύθερο και τα 100 μέτρα ύπτιο. Πάντοτε είχα άλλα αγωνίσματα στο πρόγραμμα μου στα οποία έδινα μεγαλύτερη σημασία. Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το ότι θα ασχοληθώ με διαφορετικά αγωνίσματα. Κάνω τα ίδια και τα ίδια τα τελευταία 12 χρόνια. Μεγάλος στόχος πλέον για το Φελπς είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που θα διεξαχθεί στη Ρώμη από τις 18 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου. Μέχρι τότε ο 24χρονος πολυνίκης κολυμβητής θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε άλλες τρεις διοργανώσεις, καθώς και το εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ στις αρχές Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ΤΡΙΠΛΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ



Η Μαρία Μιχαλάκα έσπασε τα χρονόμετρα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας του διεθνούς μίτινγκ κολύμβησης «22ο Ακρόπολις», που έγινε στο κολυμβητήριο του Αλίμου. Η νεαρή κολυμβήτρια πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και στον τελικό των 100 μέτρων πρόσθιο και τερμάτισε σε 1:08.66, που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων. Παράλληλα, η 16χρονη κολυμβήτρια του Άρη Θεσσαλονίκης "έπιασε" και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών της Ρώμης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ 2009-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι Σχολικοί αγώνες κολύμβησης Δημοτικών με την συμμετοχή περίπου 80 μαθητών/τριών απο τις Δ'-Ε'και ΣΤ' τάξεις σχολείων του νομού.
Τα σχολεία που εκπροσωπήθηκαν στους αγώνες ήταν:
από την πόλη 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,14,15 Δημοτικά και απο την Περιφέρεια τα Σχολεία:
Γουβιών-Κ.Κορακιάνας-Ποταμού-Κυνοπιαστών-Καναλίων-Λακώνων-Μπενιτσών και Μωραιτίκων.
Ολα τα αποτελέσματά και οι επιδόσεις των μαθητών εδώ: ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ
Αναλυτικά οι τρείς πρώτοι σε κάθε αγώνισμα ανεξαρτήτου ηλικίας:
50 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΓΟΡΙΩΝ
  1. Μεταλληνός Κων/νος(ΣΤ)-11 Δ.Σ.
  2. Τοπιντζής Μάριος(ΣΤ)-Δ.Σ Μωραιτίκων
  3. Μέριανος Χρύσανθος(Ε)-6 Δ.Σ.
50 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
  1. Μπούτικου Ιουστίνη(ΣΤ)-Δ.Σ.Λακκώνων
  2. Σπύρου Ναταλία(Δ)-3 Δ.Σ.
  3. Αλεξίου Φωτεινή(Δ)-12 Δ.Σ.
50 ΥΠΤΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
  1. Τσόγκου Βασιλική(Ε)-7 Δ.Σ.
  2. Πουλημά θεοδώρα(ΣΤ)-11 Δ.Σ.
  3. Κοντού Μαρία(Δ)-Δ.Σ.Μπενιτσών.
50 ΥΠΤΙΟ ΑΓΟΡΙΩΝ
  1. Κουρτέσης Κων/νος(ΣΤ)-9 Δ.Σ.
  2. Σπύρου Σπύρος(ΣΤ)-3 Δ.Σ.
  3. Δαφνής Σπύρος(Ε)-Δ.Σ. Κυνοπιαστών.
50 ΠΡΟΣΘΙΟ ΑΓΟΡΙΩΝ
  1. Ζαμίτ Λουκιανός(ΣΤ)-7 Δ.Σ.
  2. Καββαδίας Ιωάννης(Ε)-15 Δ.Σ.
  3. Λάζαρης Διονύσης(Δ)-12 Δ.Σ.
50 ΠΡΟΣΘΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
  1. Κούστα Ηλιάνα(ΣΤ)-Δ.Σ.Κ.Κορακιάνας
  2. Κούρτη Ελευθερία(Δ)-Δ.Σ.Κ.Κορακιάνας.
  3. Κροκίδη Κατερίνα(Ε)-7 Δ.Σ.

50 ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΑΓΟΡΙΩΝ
  1. Ανθης Ιωάννης(ΣΤ)-10 Δ.Σ.
  2. Κασσίμης Αρσένης(Ε)-6 Δ.Σ.
  3. Κουλούρης Ιωάννης(Ε)-12 Δ.Σ.
50 ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
  1. Αυλωνίτη Αλεξάνδρα(Ε)-14 Δ.Σ.
  2. ΑφεντουλίδουΒίκυ(Δ)-Δ.Σ.Ποταμού.
  3. Αμοιρίδου Ζωή(Δ)-5 Δ.Σ.
100 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΓΟΡΙΩΝ
  1. Αργαλιάς Σπύρος(ΣΤ)-3 Δ.Σ.
  2. Καββαδίας Παντελής(ΣΤ)-14 Δ.Σ.
  3. Καζιάνης Διονύσης(Δ)-Δ.Σ.Καναλίων
100 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
  1. Καζιάνη Κατερίνα(ΣΤ)-Δ.Σ.Καναλίων.
  2. Διαμάντη ευα(Ε)-8 Δ.Σ.
  3. Χειμαριού Γεωργία(Ε)-8 Δ.Σ.
100 ΥΠΤΙΟ ΑΓΟΡΙΩΝ
  1. Κατσούλης αλέξανδρος(Δ)-Δ.Σ.Μπενιτσών.
100 ΥΠΤΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
  1. Μεταλληνού Ειρήνη(ΣΤ)-Δ.Σ.Κ.Κορακιάνας.
100 ΠΡΟΣΘΙΟ ΑΓΟΡΙΩΝ
  1. Σαμοίλης Χρήστος(ΣΤ)-6 Δ.Σ.
  2. Καββαδίας Χρήστος(Ε)-12 Δ.Σ.
100 ΠΡΟΣΘΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
  1. Κούρτη Ευτέρπη(ΣΤ)-Δ.Σ.Κ.Κορακιάνας.
  2. Ζαμιτ Μιρέλα(ΣΤ)-7 Δ.Σ.
ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ 4χ50 ΕΛΕΥΘΕΡΟ
ΑΓΟΡΙΑ-1η 6ο Δ.Σ.-2η 7ο Δ.Σ.-3η 12ο Δ.Σ.
ΚΟΡΙΤΣΙΑ-1η Δ.Σ.Κ.Κορακιάνας-2η 7ο Δ.Σ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

5o ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΥΡΙΠΟΥ 2009-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΕ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Με μία ακόμη αθλήτρια για το Πανελληνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών στην Αθήνα θα εκπροσωπηθεί ο ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ.
Συγκεκριμένα η Παπαγεωργίου Αλεξάνδρα στα 100 ύπτιο Παγκορασίδων Α με χρόνο 1.17.94 κατάφερε να πετύχει το φετεινό της στόχο.
Οι επιδόσεις των δύο κολυμβητριών που συμμετείχαν στους αγώνες της Χαλκίδας 9-10 ΜΑΙΟΥ 2009 παρακάτω:

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ:50 ύπτιο(36.23)-100 ύπτιο(1.17.94)
ΦΑΙΤΑ ΜΑΡΙΣΑ:200 ελεύθερο(2.56.89)-200 πρόσθιο(3.32.98)-100 πρόσθιο(1.41.11)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΩΝ


ΝΕΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΑ 50 ΠΡΟΣΘΙΟ ΑΝΔΡΩΝ

RIO DE JANEIRO,ΒΡΑΖΙΛΙΑ, 8 ΜΑΙΟΥ 2009.Το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ έγινε στην συνάντηση Maria Lenk Trophy στους προημιτελικούς απο τον Felipe Silva στα 50 μέτρα πρόσθιο των ανδρών.
Ο Silva εκπροσωπόντας την ομάδα του -Pinheiros swim club- κολύμπησε σε 26.89 την απόσταση,κατά 0.17 εκατοστά του δεπτερολέπτου γρηγορότερα απο το ρεκόρ του Cameron Van der Burgh's (27.06) που κατείχε απο τους ημιτελικούς του Νοτιοαφρικανικού πρωταθλήματος στις 18 Απριλίου.
O Silva δέν είναι μόνο ο πρώτος που κολύμπησε τα 50 μέτρα κάτω από 27 δευτερόλεπτα, αλλά πέτυχε και το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ για την Βραζιλία μετά από 27 χρόνια(1982 Ricardo Prado).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΝΕΟΙ ΒΑΤΗΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Νέοι βατήρες εκκίνησης παρουσιαστηκαν από το Ινστιτούτο Αθλημάτων της Αυστραλίας και υπόσχονται καλύτερες επιδόσεις ειδικά στα αγωνίσματα 100 και 200 μέτρα. Εχουν σχεδιαστεί με μία ρυθμιζόμενη κεκλιμένη επιφάνεια στο πίσω μέρος όπως χρησιμοποιείται και στους βατήρες εκκίνησης του στίβου.Η αποτελεσματικότητά τους θα δοκιμασθεί τόν επόμενο μήνα στην Αυστραλία.
Δείτε το σχετικό βίντεο.

Australia swimming set for new start @ Yahoo! Video
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

DOPING καί ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ


Εκδήλωση-Συζήτηση με θέμα -Η φαρμακοδιέγερση στον σύγχρονο αθλητισμό- διοργανώνει το Νομαρχιακό τμήμα Κέρκυρας της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής την Δευτέρα 11 Μαίου και ώρα 19.00 στη ''Νέα Σκηνή" του Δημοτικού θεάτρου.
Προσκεκλημένοι εισηγητές οι:
  • Μαυρωτάς Γιώργος
  • Γεωργάτου Μαρία
  • Παυλογιάννης Ακης
  • Γρηγοριάδης Δημήτριος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΤΕΣΤ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ 2009-2010


Ανακοινώθηκαν από το Γραφείο Φυσικής Κέρκυρας οι ημερομηνίες Διεξαγωγής των ΤΕΣΤ για τους μαθητές που θα επιλεγούν να φοιτήσουν στα τμήματα αθλητικής Διευκόλυνσης (3ο και 4ο Γυμνάσιο).
Αναλυτικά οι ημερομηνίες:

ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ (Καλαθοσφαίριση-Ποδόσφαιρο-Χειροσφαίριση)
13-15 ΜΑΙΟΥ 2009.
ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ (Κολύμβηση-Κωπηλασία-Στίβος-Αντισφαίριση)
18-19 ΜΑΙΟΥ 2009.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
  • Η συμμετοχή στα τεστ δέν σημαίνει και υποχρεωτική εγγραφή των μαθητών στο ΤΑΔ.
  • Πρέπει να υπάρχει Υπεύθυνη Δήλωση -Αίτηση του γονέα συνοδευόμενη από Ιατρική βεβαίωση για να επιτραπεί η συμμετοχή των μαθητών στις Δοκιμασίες
  • ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΔ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

5o ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΥΡΙΠΟΥ 2009




Σε άλλη μία διασυλλογική διοργάνωση θα λάβουν μέρος αθλητές του ΝΑΥΣΙΘΟΥ.
Πρόκειται για το 5ο Κύπελλο Ευρίπου που διοργανώνει ο Α.Κ.Ο.Χαλκίδας στις 9-10 Μαΐου 2009. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στη ανοικτή πισίνα του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Χαλκίδας(50μ.) σε τρεις αγωνιστικές.
Από την αγωνιστική ομάδα θα λάβουν μέρος οι:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ:50 και 100 ύπτιο-100 πεταλούδα-200 ΜΑ .
ΦΑΙΤΑ ΜΑΡΙΣΑ: 50 και200 ελεύθερο-100 και200 πρόσθιο.
Την προκήρυξη των αγώνων κατεβάστε από ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ